Русија

Летећим балоном на Русију: Руски системи ПВО спречили напад Украјинаца

Руске снаге спречиле су нови покушај кијевског режима да изведе терористички напад на територији Руске Федерације, саопштило је руско Министарство одбране
Летећим балоном на Русију: Руски системи ПВО спречили напад Украјинацаwww.globallookpress.com © EIBNER/EXPA/Juergen_Feichter, vi

Украјинској војсци, изгледа, стварно није остало много наоружања и опција, па је покушала да нападне Курску област летећим балоном, поручили су у руском Министарству одбране.

"Данас око 8.15 по локалном времену је спречен покушај кијевског режима да изведе терористички напад летећим балоном на објекте који се налазе на територији Руске Федерације", саопштило је руско Министарство одбране.

Руски системи ПВО уништили су украјински летећи балон изнад Курске области, потврдило је руско Министарство.

Кијев се већ месецима жали да га је недостатак наоружања и муниције са Запада довео у изузетно неповољан положај у сукобу са Москвом. Тако је и украјински председник Владимир Зеленски за "Вашингтон пост" недавно изјавио да ће украјинска војска можда морати да се повуче како би смањила дужину фронта, количину муниције и број људи неопходан да се линије одбране одрже.

Да је ситуација на фронту за Украјину тешка признао је и главни командант Оружаних снага Украјине Александар Сирски, рекавши почетком овог месеца да Руси сада имају предност и да нападају дан и ноћ.

О томе да ће Украјина можда морати да пристане на неку врсту компромиса недавно је говорио и први човек НАТО-а Јенс Столтенберг, а исто то закључују и западни медији.

image