Русија

Председник Сирије: Сви знају да ће Русија победити, исправиће ток историје

Сиријски председник Башар ел Асад је изјавио да Русија тренутно "исправља оно што су други урадили"
Председник Сирије: Сви знају да ће Русија победити, исправиће ток историје© Borna News/Matin Ghasemi/Aksonline ATPImages/Getty Images

Сиријски председник Башар ел Асад је у интервјуу за Први канал изразио уверење да ће Русија победити у исходу сукоба у Украјини и да ће поново ујединити братске народе.

"Сви знају да су Руси, Белоруси и Украјинци блиски по историји, језику и култури и да су углавном Руси ти који живе на истоку Украјине, али украјински нацисти имају конкретан циљ", рекао је сиријски лидер.

Он је сигуран да ће се сукоб завршити победом Русије и да ће поново ујединити братске народе.

Асад је нагласио да Русија тренутно "исправља оно што су други урадили".

Према његовим речима, руска специјална операција у Украјини ће исправити ток историје – "неће га заменити нити написати изнова, већ ће га исправити".

"Русија се, као моћна сила, опире мешању Запада у унутрашње ствари других земаља, за мене је свеједно где се Русија бори против глобалног терора, у Сирији или у Украјини – постоји само један непријатељ, а она то ради, јер је и сама патила", објаснио је свој став сиријски председник. 

"САД профитирају од сваког сукоба"

Сиријски председник је рекао да Сједињене Америчке Државе "профитирају од сваког сукоба, а онда се удаљавају и посматрају".

Како је нагласио сиријски лидер САД "претварају сваки сукоб у опасну хроничну болест", пренеле су РИА Новости.

"Америка профитира од било каквог сукоба, а затим се повлачи и посматра растући хаос, чекајући тренутак када може задати одлучујући ударац", рекао је Асад одговарајући на питање о тренутној ескалацији палестинско-израелског сукоба.

image
VV inauguration
banner