Спорт

Наставља се четвртфинални спектакл: Ко ће се придружити Хрватској и Аргентини?

У суботу ћемо сазнати преостало двоје полуфиналиста Светског првенства у фудбалу, који ће се у самој завршници придружити Хрватској и Аргентини
Наставља се четвртфинални спектакл: Ко ће се придружити Хрватској и Аргентини?Getty © Laurence Griffiths

Спектакл на Мундијалу се наставља утакмицама Мароко – Португалија (16.00) и Енглеска – Француска (20.00), након велике драме која је виђена у петак увече.

Прво су Хрвати херојски издржали притисак Бразила, вратили се из резултатског минуса у продужетку и после бољег извођења пенала елиминисали првог фаворита за титулу.

Потом су се на терену нашли Аргентина и Холандија – "гаучоси" су испустили два гола предности, Холанђани се вратили, али је пенал лутрија ипак припала Јужноамериканцима и настављен је сан Леа Месија о освајању највећег трофеја у свету фудбала.

То му неће бити лако јер прво у полуфиналу игра са "ватренима", а онда и са неким од четири екипе које ће током дана играти своје мечеве.

16.00 Мароко – Португалија

Мароканци играју фантастичан турнир и, након што су групну фазу завршили на првом месту са седам бодова и само једним примљеним голом, у осмини финала су направили сензацију и елиминисали Шпанију.

И тај дуел је завршен једанаестерцима, а Мароко је постао тек четврта афричка селекција, након Камеруна 1990, Сенегала 2002. и Гане 2010, која је ушла међу осам најбољих на Мундијалу.

Најбоља одбрана такмичења и веома потентан напад, имају прилике да оду корак даље и испишу историју фудбала на "црном континенту", али и планети.

Ривал ће им бити Португалија, која се препородила откад је Кристијано Роналдо сео на клупу. Уместо њега у стартних 11 нашао се Гонзало Рамос, који се хет-триком у уништавању Швајцараца (6:1) одужио селектору Фернанду Сантошу.

Дуел почиње у 16 часова по нашем времену и игра се на "Ел Тумама" стадиону.

20.00 Енглеска – Француска

Можда и највећи дерби од почетка такмичења у Катару и дуел у који ће бити упрте све очи спортског света. Французи настављају одбрану трона, док Енглези, чини се, имају никад бољу шансу да врате фудбал кући.

И једна и друга репрезентација показале су се фантастично на овом Светском првенству, играју на високом нивоу и имају велике амбиције.

И селектор "триколора" Дидије Дешан наговестио је да ривал нема лоших тачака, док је и његов тим пун суперзвезда.

Највећа је свакако Килијан Мбапе, тренутно најбољи стрелац турнира са пет погодака, док је у међувремену Оливије Жиру постао најбољи стрелац у историји националног тима.

На другој страни су Букајо Сака, Маркус Рашфорд, повратник Рахим Стерлинг, Џад Белингем и, наравно, капитен Хари Кејн.

Јасно је да нас очекује спектакл од 20 часова, а дуел ће бити игран на "Ел Бајт" стадиону.

image
VV inauguration
banner