Спорт

Нема довољно добрих речи да опишу Јокића – четврти узастопни трипл-дабл!

Најбољи кошаркаш на свету из вечери у вече показује са каквом лакоћом игра ову игру, а то је учинио и против Минесоте
Нема довољно добрих речи да опишу Јокића – четврти узастопни трипл-дабл!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Денвер нагетси декласирали су Тимбервулвсе резултатом 146:112 у утакмици НБА лиге коју је још једном обележио наш Никола Јокић.

Момак из Сомбора црвеним маркером је по ко зна који пут подвукао да је главни фаворит да трећи пут узастопно освоји признање за МВП-ја регуларног дела сезоне, остваривши четврти узастопни трипл-дабл.

Дуел је завршио са 20 поена (8/10 из игре), 12 скокова и 16 асистенција, за нешто мање од 28 минута проведених у игри.

Никола је био двоцифрен у три статистичке категорије по 95. пут у каријери, а чак десети у последњих 12 наступа.

Када се уз то дода шест трипл-даблова које има у плеј-оф мечевима, јасно је да је већ сада пробио магичну границу од 100.

И колико год да је навијаче широм света навикао на своје умеће, некако успева да изненади сваким новим даном. Сада је то учинио тако што је нови подвиг забележио за само 18 минута у првом полувремену.

Тиме је дошао до четвртог најбржег трипл-дабла у историји, а и у том сегменту је најбољи јер је 2018. године исто учинио за 14 минута и 33 секунде.

"Невероватно је да је већ у првом полувремену имао трипл-дабл", рекао је тренер Нагетса Мајк Малоун.

"Леброн ради ствари са много атлетицизма, Никола са много 'неатлетицизма', али једнако ефектно", осврнуо се Малоун и на Џејмса, који је током ноћи постао најбољи стрелац у историји НБА лиге.

Што се саме утакмице тиче, она је решена већ у првој четвртини, у којој је "грумење" постигло скоро 50 поена. На истеку 12 минута Денвер је већ имао 30 разлике и било је јасно да ће остварити тријумф. Малоун је имао могућност да добро распореди минутажу и одмори Јокића.

Најефикаснији је био Мајкл Портер јуниор са 30 поена, Ерон Гордон је додао 24, док је Влатко Чанчар додао 12.

На другој страни, код "вукова" су по 19 поена имали Ентони Едвардс (7/11 из игре) и Лука Гарза који је ухватио и девет лопти.

Денвер је непобедив када Јокић игра своју игру, има 19-0 када он упише трипл-дабл, па убедљиво води на табели Западне конференције са 38 победа и 17 пораза.

Минесота је осма са учинком 28-27.

Standings provided by Sofascore
image
VV inauguration
banner