Спорт

Кирјос и Тајсон разговарали о Ђоковићу: Најбољи је у историји, а не добија поштовање које заслужује

Скоро 45 минута "квалитетног програма" у подкасту "Hotboxin' with Mike Tyson" Аустралијанац је искористио да, са чувеним "челичним Мајком", још једном свима објасни величину Новака Ђоковића
Кирјос и Тајсон разговарали о Ђоковићу: Најбољи је у историји, а не добија поштовање које заслужујеGetty © Julian Finney

Ник Кирјос и Новак Ђоковић нису имали добар однос у почетној фази Никове каријере, али се све променило од ситуације у којој се српски тенисер нашао почетком 2022. године.

Тада је прво притворен, а онда и депортован из Аустралије због чињенице да није вакцинисан против вируса корона. Кирјос је био један од ретких спортиста који су стали уз Новака и њих двојица су брзо постали одлични пријатељи.

Нажалост, 28-годишњи тенисер месецима не може да игра због повреде колена и ручног зглоба, али не пропушта прилику да свима стави до знања да је Ђоковић најбољи.

Тако је било и у познатом подкасту који води Мајк Тајсон. Кирјос му је био гост крајем јула и сада је објављен на друштвеним мрежама.

Легендарни амерички боксер такође је велики Ђоковићев навијач, често је долазио да га гледа на турнирима и управо је он питао Кирјоса о чувеној ГОАТ дебати.

"Мислим да је најбољи свих времена. Освојио је 23 гренд слема (сада већ има 24) и верујем да може још неколико. Лудо је то. Мислим да не добија поштовање које заслужује. На Туру је скоро 20 година, то је невероватно", почео је Кирјос.

"За мене је најтеже било против Федерера. Новак је по мом мишљењу највећи свих времена, али против Федерера ми је било најтеже. Нешто је било у вези са њим... Био је изузетно агресиван, није вам давао да дишете."

Поновио је да је вероватно сваком младом играчу најтеже против Швајцарца због подршке коју је имао у свим деловима света.

"Тешко је јер, када сам се појавио, победио сам Федерера, Ђоковића и Надала у првим мечевима. Потом смо играли више пута. Против Надала сам увек почињао добро, против њега сам имао највише успеха, али Федерер учини да се осећате ус***о. Без обзира где играте против њега, у ком делу света, он је фаворит навијача. Без обзира да ли игра у Европи, Америци или Аустралији, сви желе да Федерер увек побеђује."

Током година највише несугласица је имао са шпанским великаном, којег је побеђивао, али и често прозивао у јавности.

"Мој стил агресивног играча са основне линије је највише одговарао против Надала. И даље ме је побеђивао."

Познато је да момак из Канбере не прати тенис превише, али како сам каже, луд је за НБА лигом. Велики је навијач Бостона, док прати и остало, па и Николу Јокића који је прошле сезоне водио Денвер до прве титуле у историји франшизе.

"Он је луд", сликовито га је описао Ник.

Једно од питања је било какав је осећај када те називају Денисом Родманом тениса, због чега је Аустралијанац говорио о свом приступу спорту.

"Мислим да је кул, да", одговорио је Кирјос.

"Спортисти попут Алена Ајверсона и Дениса Родмана су радили ствари на свој начин. Када погледате друге тенисере, попут Федерера, Ђоковића и Надала, они су суперпрофесионални. Свему су приступали професионално. Мој приступ је био другачији, забављао сам се, нисам превише слушао никога, а победио сам све те момке."

Кирјос се осврнуо и на бројне казне које је добио у досадашњем току каријере, истакавши да је до сада вероватно платио око 500.000 долара.

Верује да је тај новац отишао у добротворне сврхе, у шта је Тајсон изразио сумњу.

"Тенис је прилично сличан боксу. Спорт је 'један на један', нема физичког контакта очигледно, али има много сличности."

Присетио се и како је почео да се бави "белим спортом".

"Нисам то хтео уопште. Тренирао сам кошарку и, када сам имао 14 година, био сам напољу и шутирао на кош. Дошао је мој отац и рекао ми: 'Види, прекидамо са кошарком и прелазимо на тенис'. То је то, сломио ми је срце", закључио је Кирјос.

image
VV inauguration
banner