Спорт

Бинић о Бахаровом односу са играчима Звезде: Па, Љупко Петровић је излазио са нама у град

Звезда у последњих седам година није била конкурентнија у Европи, разлика је смањена, а недостатак среће је главни разлог пораза од Јанг Бојса, тврди легендарни фудбалер црвено-белих Драгиша Бинић
Бинић о Бахаровом односу са играчима Звезде: Па, Љупко Петровић је излазио са нама у град© Dusan Milenkovic/ATAImages

Звезда је поражена од Јанг Бојса у Берну 2:0 (2:0) и завршила европску причу ове сезоне.

"Чињеница је да се играчки дижемо, једини минус ове сезоне су изгубљени бодови од Јанг Бојса. Нисмо имали среће, морало је да буде 2:0 после пет минута, на крају бар четири од оних шест седам-шанси морало је да заврши у мрежи", рекао је Бинић Танјугу.

Немам дилему да смо бољи од њих, дали су нам два гола без шансе, утакмица ме подсетила на наш дуел против Грасхоперса у Београду када лопта није хтела у гол, нагласио је члан Звездине шампионске генерације из Барија.

"Ми сад морамо да се консолидујемо, победа у дербију је под обавезно, због самопоуздања играча, али и навијача. Најлакше је критиковати", сматра Бинић.

Он је прокоментарисао и начин на који Барак Бахар води тим.

"Све разумем и ратно стање у његовој земљи, али мора да буде ближи са играчима. Па, Љупко Петровић је излазио са нама у град, не да би се проводио, него на неки начин контролисао."

"Није у реду ни увођење Катаија и Канге у финишу, код мене то не би могло", закључио је Бинић и додао да би било добро да у дербију игра што више домаћих играча јер "боље осећају важност утакмице од странаца".

Пижон: Бахар добро припремио и водио утакмицу

Четврта легенда Црвене звезде Владимир Петровић Пижон изјавио је да је клуб резултатски подбацио у Лиги шампиона ове сезоне, али и истакао да је црвено-беле срећа напустила због неких претходних сезона кад су побеђивали уз слабије игре.

"Резултатски смо подбацили и нисмо смели себи да дозволимо да од шест бодова у двомечу са Јанг Бојсом освојимо само један", истакао је Петровић за Танјуг.

"То јесте неуспех и то треба признати, али ми смо синоћ против Јанг Бојса одиграли можда и најбољу европску утакмицу у гостима гледајући последњих седам година. Кад у Лиги шампиона у гостима створите оволико шанси, морате да освојите три бода. Негде нас је и срећа напустила због неких претходних сезона кад смо побеђивали уз слабије игре."

Некадашњи тренер и играчка легенда Црвене звезде истиче да је игра у Лиги шампиона била боља него у претходним учешћима шампиона Србије у елитном такмичењу.

"Звезда је у свих пет утакмица у Лиги шампиона играла добар фудбал и није бивала инфериорна у односу на ривале, што је озбиљан искорак када се погледају претходне сезоне. Јесмо тада освајали и четири и три бода у Лиги шампиона, али смо реално у свим осталим мечевима били 'врећа за пуњење' без снаге да се супротставимо. По први пут Звезда игра равноправно у Лиги шампиона."

Он је посебно анализирао меч у Берну и рекао да је тренер Црвене звезде Барак Бахар добро и припремио и водио утакмицу.

"Промашили смо седам стопостотних прилика и по свим параметрима били бољи ривал. Нисмо заслужили пораз, али то је фудбал. Оно што посебно храбри је то да је Звезда на терену синоћ имала пет клинаца, у важној утакмици Лиге шампиона. Ту су Лучић, Стаменић и Ђига који су 2002. годиште, а затим и још млађи, Недељковић и Мијатовић који су рођени 2005. године. Звезда је ове сезоне подмладила тим као никад до сад."

На крају је рекао да екипа има огроман потенцијал, али да је потребно стрпљење звездашке јавности.

"Уз Букарија, Хванга, Глазера и остале, Звезда никад није имала овакву тржишну вредност играча. Дошао је нови тренер и много нових играча, тако да је потребно стрпљење које звездашка јавност нажалост не дозвољава. Синоћ је у односу на квалификације прошлог августа, играло само четири играча. То су Иванић, Драговић, Родић и Букари уз седморицу нових. Али, Звезда има будућност. Све је ово велико искуство. Сад се окрећемо домаћем првенству где је приоритет освајање седме узастопне шампионске титуле и припреме за нову сезону у Лиги шампиона", закључио је Петровић.

image