Спорт

Дуљај не одустаје од титуле: Није важно ко је први, него ко кроз циљ прође први

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је пред меч против Младости у Лучанима да ништа није готово у трци за титулу
Дуљај не одустаје од титуле: Није важно ко је први, него ко кроз циљ прође први© FK Partizan

Дуљај је додао да он и његови играчи имају свој пут.

Утакмица 26. кола Суперлиге Србије на програму је у недељу од 13.30.

Партизан у среду поражен код куће од Напретка (0:1) чиме је препустио прво место на табели Црвеној звезди која сад има два бода више.

"Увек кад се доживи неуспех наравно да није пријатно, али та утакмица што се мене и моје екипе тиче завршена", почео је Дуљај на конференцији за медије.

"Ставили смо тачку, јер има много утакмица испред нас, не враћамо се назад. Имао сам разговор са екипом, рекао сам им да осим резултата немам шта да им замерим. Имали смо доста шанси, али као што сам много пута рекао, памти се резултат. Меч је архивиран."

После пораза од Крушевљана, публика је у Хумској пружила подршку Дуљају и његовим изабраницима.

"Обичног навијача никада не можете да преварите. Они препознају када тим даје максимум. Честитао сам Напретку на бодовима, изгубили смо, нема кукњаве, а публика и навијачи су препознали да су играчи хтели јако победу, дали су све од себе."

Верује да је његов тим заслужио тријумф и у том сусрету.

"Некад вас срећа не послужи, али видело се да играчи то желе. Није ништа готово, имамо свој пут, знамо шта хоћемо и желимо. Нисам обећавао, нити бежим од тога да треба да се боримо за прво место. Само сам много пута рекао, да није важно ко је први на табели, него ко ће проћи за циљ први."

Посебно је Дуљај истакао навијаче Партизана.

"Ако се вратимо у блиску прошлост, видели смо да их је на свакој утакмици у гостима било много, никад више. Драго ми је што су препознали да се тим бори, што има велику жељу, они су се идентификовали са другима. Важна нам је њихова подршка. Изузетно је важна, као и увек, мене и моју екипу занима чиста спортска прича и фер плеј."

Свестан је тренер другопласираног клуба на табели Суперлиге да је пред екипом тежак задатак.

"Младост је по традицији доста незгодан противник за Партизан, не знамо у каквом стању је терен, не тражимо алиби. Имали су доста искусних играча који могу да играју на резултат и умеју то да раде. То су у досадашњем делу првенства много пута доказали. Овај меч је битан, јер после њега долази пауза од 14 дана и врло је важно на њу отићи са позитивним емоцијама."

Партизан је против Младости играо и током припрема, али Дуљај каже да ће ово бити другачији меч.

"Две различите утакмице, пријатељска где нема притиска, где тренери могу да провере са каквим играчима располажу. Тотално другачија утакмица ће бити у Лучанима, надам се да ће терен бити у добром стању, верујем да ће навијачи доћи у великом броју да бодре свој клуб и играче", закључио је Дуљај и додао да може да рачуна на све играче осим повређеног Матеуса Салдање.

image