Спорт

Шпанци забринути због Надала - Алкараз: Волео бих да играмо заједно у Паризу

Рафаел Надал неће отказао је учешће на трећем узастопном турниру, а Тони Надал и Карлос Алкараз забринути су за тениску судбину "бика са Мајорке"
Шпанци забринути због Надала - Алкараз: Волео бих да играмо заједно у ПаризуGetty © David Becker

Блистава каријера Рафаела Надала ближи се крају, али Шпанац не одустаје већ се свим снагама спрема за повратак на терен.

После Индијан Велса и Мајамија, "бик са Мајорке" одустао је и од мастерса у Монте Карлу, турнира који је освајао 11 пута у каријери.

Надал тренира, али осећа нелагодност приликом сервиса, па је одлучио да пропусти још један турнир, како би се што боље спремио за два турнира у Паризу - Ролан Гарос и Олимпијске игре.

Рафин стриц и некадашњи тренер Тони Надал рекао је да се нада да ће се члан "велике тениске тројке" бити спреман за финиш каријере.

"Чим не може да игра у Монте Карлу, значи да се није опоравио. Пошто је Ролан Гарос близу, или идете 100 одсто спремни, или је боље да не учествујете. Не знам да ли че играти у Барселони и Мадриду. Ипак, ако се опорави и буде добро, мислим да може да освоји медаљу у Паризу. Биће тешко, наравно, али не може се искључити као један од фаворита", изјавио је Тони Надал.

Рафа је последњи турнир одиграо још у јануару у Бризбејну, а од тада је учествовао на егзибицији са Алкаразом у Лас Вегасу.

Управо је Карлитос изразио забринутост за свог идола, са којим би волео да представља Шпанију у дублу на Олимпијским играма у Паризу.

"Видећемо шта ће бити са обојицом, ипак је остало још четири месеца. Свашта може да се деси, али надам се да ће се десити. Ролан Гарос је посебан за Шпанце, због свега што је Рафа постигао и за мене би било невероватно да освојим титулу. Даћу све од себе", рекао је Надалов наследник.

Рафа је чак 14 пута у каријери освајао "Куп мускетара", а Шпанци се надају да ће "бик са Мајорке" бити спреман за свој омиљени турнир, као и да ће имати прилику да се од тениса опрости медаљом са Олимпијских игара.

image