Србија и Балкан

Србију затрпале лажне дојаве о бомбама: После Чачка, на мети Крагујевац и Горњи Милановац

Деца и наставно особље су евакуисани, полиција је на терену и ради контрадиверзионе прегледе објеката
Србију затрпале лажне дојаве о бомбама: После Чачка, на мети Крагујевац и Горњи Милановац© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/

После јутрошњих дојава да се на адресама машинске и медицинске школе у Чачку налазе бомбе, више сличних дојава уследило је и у Прањанима, Горњем Милановцу, Такову и у Крагујевцу.

У Основне школе "Десанка Максимовић", "Момчило Настасијевић", "Иво Андрић" у Прањанима и "Таковски устанак" у Такову, јутрос је стигла информација да је постављена бомба, што су из Полицијске управе Чачак потврдили за портал "ГМинфо".

Како је саопштено, деца и наставно особље су евакуисани, полиција је на терену и ради контрадиверзионе прегледе објеката.

Дојаве о подметнутим бомбама стигле су и на Економски факултет и у Другу гимназију у Крагујевцу јутрос око 7.30, потврђено је у Полицијској управи.

Дојаве су упућене мејлом, а полицију су о дојави обавестили са Економског факултета.

Сви су евакуисани из зграде Економског факултета и из Друге гимназије и у току је контрадиверзиони преглед.

Јутрос је у Чачку у Машинској школи завршен контрадиверзиони преглед и потврђено је да је у питању лажна дојава, a након детаљне претраге у школи у Прањанима потврђено је да је у питању лажна дојава", рекао је директор ОШ "Иво Андрић" Зоран Пантовић.

image