Србија и Балкан

Вучић и Вучевић честитали Дан Копнене војске

Припадници овог најбројнијег и најопремљенијег војног вида прослављају 108. годишњицу од оснивања
Вучић и Вучевић честитали Дан Копнене војске© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић честитао је Дан Копнене војске њеним припадницима.

"Богату и славну историју српског народа обележила је Колубарска битка, која је отпочела 16. новембра 1914. године, а у којој се српска војска показала несаломивом и свемогућом, изборивши победу када се чинило да јој је пораз једина опција", навео је председник у честитки објављеној на сајту Министарства одбране.

Припаднике српске војске Вучић је описао као "увек спремне, опрезне и професионалне и што је најважније стално на располагању грађанима наше земље када им је то најпотребније."

"Мотивисани херојством ваших предака свакодневно изнова показујете неприкосновеност у извршењу задатака, како на домаћем терену тако и мултинационалним операцијама, без обзира на тежину услова који вам се на том путу намећу", поручио је Вучић војницима.

Врховни командант је додао и да је уверен да ће управо припадници овог вида и даље бити најјачи ослонац у чувању мира и стабилности.

Дан Копнене војске честитао је и потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић који је истакао да овај вид данас слави своју 108.годишњицу. 

"Копнена војска као најбројнији и најопремљенији вид Војске Србије добром организацијом и пажљивим одабиром људства успева да успешно одговори свим захтевима које собом носе копнени задаци и мисије. Са жељом за пуно успеха у организацији система одбране наше земље и у наредном периоду и очувању контроле у Копненој зони безбедности, у чему ћете сигуран сам бити професионални и оперативни као и до сада, честитам вам празник", поручио је Вучевић.

image