Србија и Балкан

Вулићева Марфију: Ако се датуми рођења могу мењати, хајде да и Ваш рођендан славимо 9. јануара

Одлазећег амбасадора Марфија боли што његови ученици, климоглавци и слепи послушници у ФБиХ немају шта да славе, осим смрти и убијања Срба, каже
Вулићева Марфију: Ако се датуми рођења могу мењати, хајде да и Ваш рођендан славимо 9. јануара© Приватна архива

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упитала је америчког амбасадора Мајкла Марфија где је учио о култури понашања и дипломатији па себи даје за право да каже да је нечије размишљање глупо само зато што није његов слепи послушник.

"Моја размишљања нису глупа, већ веома основана и аргументована, као и значајне већине становника Републике Српске. И сам Марфи је то потврдио својом изјавом: 'Лазар Продановић има свој став и с њим разговарам као и са свим политичарима, али да ми управљамо свим тим заиста је глупо мислити'. Господине Марфи, неко Ваш разговор сматра дијалогом, а неко наредбом. Знате Ви одлично с ким, како и шта говорите, а има нас до којих не можете доћи јер србомрсци немају заједничку тему са искреним патриотама. За нас нема наредби, наметања и условљавања што је начин Вашег, како Ви кажете, дијалога", нагласила је Вулићева.

Она је замолила Марфија да престане да замајава и лаже српски народ и да прича како он цени и Србе и Бошњаке и Хрвате, преноси РТРС.

"Кога он цени!? Он не зна ни шта значи ценити, поштовати. Прича да цени оне које је његова земља бомбардовала. Ви само знате да мрзите српски народ, што најбоље показују Ваши потези. За све време свог мандата, никада се нисте поклонили нити једној српској жртви, за Вас оне не постоје. И Ви причате да некога цените!? Ви само гледате како ћете Србе и Хрвате свести на минимум и отерати из БиХ да би остварили сан својих пријатеља муслимана о унитарној БиХ, који нису успели остварити у рату упркос свесрдној подршци бројних земаља света, међу којима је била и Ваша", истакла је Вулићева.

Када говорите о Дану Републике, рекла је Вулићева, прво отиђите на српско војничко спомен-гробље "Мали Зејтинлик" на Сокоцу.

"Близу Вам је омиљеног шехер Сарајева. Погледајте беле крстаче, поклоните се сјенима српских јунака па онда можда да будете достојни да изговорите ту снажну реч – Дан Републике Српске, а онда нам појасните чиме, како и кога вређа дан рођења Републике Српске. Али само конкретно – чиме!?", рекла је Вулићева.

Она је истакла да одлазећег амбасадора Марфија боли што његови ученици, климоглавци и слепи послушници у ФБиХ немају шта да славе, осим смрти и убијања Срба.

"Највећи празник им је 1. март када су 1992. године, пре почетка рата, убили српског свата на Башчаршији!? Морбидно за славље и празновање. И то је Вама, одлазећи Марфи, добро, то честитате, а покушавате да санкционишете, кажњавате, судите српским визионарима. Стидите се те дипломатске позиције коју сте добили, само се питам за шта – за мржњу према свему српском", изјавила је Вулићева Срни.

И само да Марфи и сви остали србомрсци знају, нагласила је Вулићева, Дан Републике Српске ће се славити оног дана када је њен рођендан, а то је 9. јануар.

"А ако Марфи мисли да се датуми могу окретати како њима одговара, ево ја ћу покренути иницијативу у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да рођендан Мајкла Марфија буде 9. јануара, а не кад га је мајка родила, па ћемо славити заједно и Дан Српске и дан рођења одлазећег амбасадора Марфија", нагласила је Вулићева.

Она је навела да се слаже са Марфијем једино у томе да ће у 2024. години бити изазова, а највећи изазов, али и уживање, биће гледати паковање кофера и његов одлазак из БиХ доласком председника Доналда Трампа.

image
VV inauguration
banner