Србија и Балкан

Вулин одговорио Бербоковој: Да ли сте говор писали сами, или сте га преписали од деде нацисте

Бивши шеф српске обавештајне службе реаговао је на изјаву министра спољних послова Немачке Аналене Бербок, која је казала да "срце Европе једнако куца у Кијеву као деведесетих у Сарајеву"
Вулин одговорио Бербоковој: Да ли сте говор писали сами, или сте га преписали од деде нацисте© Amir Hamzagic/ATAImages

Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок води антисрпску и антируску политику, што је можда последица ставова њеног деде нацисте, који је "бранио" Европу од Совјетског Савеза, изјавио је доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.

Како је истакао, пошто је њен деда нациста "бранио" Европу од СССР-а, не чуди што његова унука "брани" Европу од Срба и Руса, чак и када није нападнута.

"Када министар спољних послова Немачке Аналена Бербок изјави да је у Сарајеву пре тридесет година одбрањена европска идеја и да данас срце Европе једнако куца у Кијеву као деведесетих година у Сарајеву, онда је јасно да нама Србима у Европској унији има места таман колико и Русима", казао је Вулин, наводи се на сајту Покрета социјалиста.

Вулин је нагласио да једна ствар остаје нејасна, а то је да ли је Аналена Бербок говор писала сама или је преписала говор свог деде Валдемара, убеђеног нацисте када је 1944. године примао орден за војне заслуге. 

Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок изјавила је недавно, уочи доласка у Црну Гору и у Босну и Херцеговину, да не сме да се дозволи да било где у Европи "постоје сиве зоне" и да се "заједничким напорима мора учинити све да се затвори све што Русија може да искористи за своју политику дестабилизације, дезинформације и инфилтрације".

image