Србија и Балкан

Укратко 10. март: Вучић предложио да београдски избори буду 2. јуна, Бајден скупио још 10 милиона

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да се папа Франциско у позиву да се рат у Украјини оконча преговорима није обраћао Кијеву, већ Западу који, како је навела, користи Украјину као инструмент за остваривање својих амбиција
Укратко 10. март: Вучић предложио да београдски избори буду 2. јуна, Бајден скупио још 10 милиона© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
  • Мој предлог је био да београдски избори буду 2. јуна, рекао је председник Србије Александар Вучић у обраћању јавности. Он је изјавио и да ће сутрашња седница парламента бити одложена за седам дана да би се тада до краја конституисала, а сви избори ће бити у законском и уставном року и неће бити лекс специјалиса.
  • У Скупштини Србије формирано је 16 посланичких група, а највећу групу "Александар Вучић - Србија не сме да стане" која броји 113 посланика, поново ће предводити народни посланик Миленко Јованов. На месту заменице шефа посланичке групе СНС биће Марина Рагуш, показују подаци објављени на сајту Народне скупштине Србије.
  • Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да се папа Франциско у позиву да се рат у Украјини оконча преговорима није обраћао Кијеву, већ Западу који, како је навела, користи Украјину као инструмент за остваривање својих амбиција.

  • Српски покрет Двери саопштио је да даје подршку документу под називом "Договор за слободне и поштене изборе", који је иницирао Проглас, а који су потписале странке са листе "Србија против насиља" и коалиција НАДА.
  • Расте претња од глобалног ширења болести "икс", која ће бити 20 пута смртоноснија од вируса корона, али се пандемија и даље може избећи, изјавио је шеф Државне управе за контролу и превенцију болести Кине Ванг Хешенг, позивајући се на кинеске епидемиологе.

  • Штаб кампање за реизбор америчког председника Џозефа Бајдена саопштио је да је прикупљено 10 милиона долара за 24 сата након што је Бајден одржао говор у Конгресу у којем је оптужио бившег председника и највероватније републиканског кандидата за председника Доналда Трампа да представља претњу за демократију. Бајден је оптужио Трампа и да подржава руског председника Владимира Путина.
image
VV inauguration
banner