Србија и Балкан

ПЕС: Милатовић води кампању против изворне идеје покрета

Из Покрета Европа сад су оптужили Милатовића да се потпуно дистанцирао од идеје која га је довела на позицију председника државе
ПЕС: Милатовић води кампању против изворне идеје покретаGetty © Rusmin Radic/Anadolu Agency

Поводом изјаве председника Црне Горе Јакова Милатовића да је "упитан економски развој који носи само повећање зарада" из владајућег Покрета Европа сад (ПЕС) су саопштили да доскорашњи заменик председника ПЕС-а наставља да води кампању против изворне идеје своје некадашње партије.

"Некадашњи заменик председника ПЕС-а се сада удружио са Небојшом Медојевићем, који је највише критиковао програм Европа Сад 1 и са Дританом Абазовићем који највише оспорава програм Европа Сад 2", навели су из ПЕС-а.

Према њиховим речима, Милатовић је док није постао председник, имао потпуно другачије мишљење.

"Због тога је чак био оптуживан од садашњег савезника из ПзП-а да је шверцовао цигарете заједно са тадашњим партијским колегом и садашњим премијером. Некадашњи функционер ПЕС-а Милатовић је такође износио грубе оптужбе на рачун новог савезника Дритана Абазовића, због рушења 42. Владе са ДПС-ом одмах након увећања плата, те каснијег заједничког неуставног деловања УРА-е, такође заједно са ДПС-ом", истиче се у саопштењу.

Милатовић је, како наводе, критике усмерио "искључиво на формално своју партију и 44. Владу, чак и због именовања Предрага Дрецуна кога је укључио у своју кампању и са којим је заједно прослављао изборне победе."

Нагласили су да актуелно оспоравање економског развоја, због, извесног повећања плата говори да се некадашњи функционер ПЕС-а потпуно дистанцирао и од идеје која га је довела на позицију председника државе.

Из ПЕС-а су навели и да ће "грађани Црне Горе осим бољег животног стандарда, сведочити брзом и одрживом економском развоју, заснованом и на широком инфраструктурном умрежавању и веома значајним инвестицијама, што ће допринети отварању бројних радних места".

"Председнику државе који се представљао као нестраначка личност, желимо успешну сарадњу и пуно среће након склапања меморандума о заједничкој сарадњи са УРА-ом и ПЗП-ом", поручили су из ПЕС-а.

Милатовић је претходно изјавио да сматра да је, без додатних реформи у администрацији и образовању, као и смислених развојних политика утемељених на сређеној планској документацији и унапређеном инвестиционом амбијенту, дугорочни одржив економски развој, који са собом доноси повећање плата и пензија, упитан.

"Све остало представља политички маркетинг и економски популизам који би као резултат могао имати смањење конкурентности наше привреде, уз повећање јавног дуга, што нажалост видимо да се дешава и што захтева додатну позорност", рекао је Милатовић у интервјуу за   "Дан".

image