Србија и Балкан

Симоњан: Спремају изговор за случај да ме убију

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" реаговала је на нову оптужницу Службе безбедности Украјине
Симоњан: Спремају изговор за случај да ме убијуGetty © Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан каже да је Служба безбедности Украјине подигла оптужницу против ње како би је спречила да путује по свету и припремила изговор у случају да успеју да је убију.

"Прво желе да ми блокирају прилику да путујем по свету, верујући да ћу због тога патити. Верују да сви који подржавају Путина не треба да напуштају територију. Једино бих се љутила да не могу да путујем у мој родни Краснодарски крај", поручила је Симоњан, додајући да Кијев на овај начин спрема себи изговор за случај да је убије.

"Изгледа некако несимпатично убити новинарку, а такође и мајку много деце. Али ако се држите митова да је она позивала на убиство деце, то већ изгледа привлачније", поручила је уредница ове медијске групе.

Украјински безбедњаци оптужили су главну уредницу РТ по неколико чланова Кривичног закона Украјине, као што су "геноцид", "величање учесника Специјалне војне операције", "задирање у територијални интегритет Украјине", "пропаганда војних акција", као и "оправдање, признавање законитих и негирање руских акција", које се у Украјини сматрају "агресијом".

image
VV inauguration
banner