Свет

Париз гори, Макрон пева (ВИДЕО)

Група је пришла Макрону и његовој жени 600 метара од Ротонде, једног од омиљених Макронових ресторана који је запаљен током недавног масовног протеста
Париз гори, Макрон пева (ВИДЕО)© Tanjug/Gonzalo Fuentes/Pool Photo via AP

Француски председник Емануел Макрон снимљен је како пева на улицама Париза након што је бранио своју контроверзну реформу пензионог система у обраћању нацији.

Снимак је најпре објављен на Фејсбуку, а многи сумњају да је снимак можда лажан и направљен коришћењем вештачке интелигенције. Британски "Телеграф" пише да су људи блиски Макрону рекли Асошиејтед форин пресу да је снимак оригиналан.

"Председник је био са супругом након одржаног говора, а наишли су на групу младих људи који су певали, па су им се придружили у певању песме са Пиринеја коју Макрон познаје и воли", пише "Телеграф".

На снимку насталом у вечерњим часовима Макрон чита са телефона речи родољубиве песме "Уточиште", о кући у планини на југозападној граници Француске са Шпанијом.

Група је пришла Макрону и његовој жени 600 метара од Ротонде, једног од Макронових омиљених ресторана који је запаљен током недавног масовног протеста.

image
VV inauguration
banner