Свет

Роберт Кенеди Млађи: У америчким биолабораторијама ради 36.000 научника смрти, лажу нас за Украјину

Кандидат за демократску номинацију за председника САД разговарао је са Такером Карлсоном о Украјини, америчким биолабораторијама
Роберт Кенеди Млађи: У америчким биолабораторијама ради 36.000 научника смрти, лажу нас за УкрајинуGetty © Michael M. Santiago / Staff

Американце лажу у вези са Украјином, рекао је Роберт Кенеди Млађи, син Роберта Кенедија и братанац бившег америчког председника Џона Кенедија који се бори за председничку номинацију Демократске странке.

У разговору са Такером Карлсоном, Кенеди Млађи је рекао да Американцима продају "стриповски заплет какав се виђа у сваком рату - ту је лош момак који је, знате, невероватно зао и који планира да покори свет или изведе терористички напад на Америку, а ми морамо да будемо добри момци који ће то спречити".

Према његовим речима, реакција Москве на ширење НАТО-а на исток апсолутно је оправдана будући да је Америка жељна рата са Русијом свесно прекршила дату реч.

Кенеди је објаснио да "група људи познатих као неоконзервативци од 2001. говори о постављању НАТО снага у Украјину". "Године 1992. зидови су пали и Совјетски Савез се распао. (Совјетски лидер Михаил) Горбачов отишао је код (тада будућег британског премијера) Тонија Блера и председника (САД Џорџа) Буша и рекао: 'Повући ћу 400.000 совјетских војника из Источне Немачке. Дозволићу вам да поново уједините Немачку под НАТО трупама - преместићете НАТО трупе, непријатељску силу, у наше касарне и наше базе – и једина обавеза коју желим од вас је да када једном дозволим да Немачка постане део НАТО-а, да никада нећете померити НАТО даље на исток'", рекао је Кенеди.

Џејмс Бејкер, који је у то време био државни секретар рекао је оно чувено: "Обећавамо да нећемо померити НАТО ни за педаљ на исток". Онда, 1996, 1997, пет година касније, (саветник за националну безбедност) Збигњев Бжежински, отац неоконзервативног покрета чији припадници сматрају да су САД победиле у Хладном рату и да нам та победа даје привилегију да доминирамо светом користећи војну надмоћ, каже "ок, требало би да почнемо да селимо НАТО у све бивше (СССР) сателитске државе".

Чак је Џорџ Кенан, архитекта америчке стратегије обуздавања Совјетског Савеза током Хладног рата упозорио администрацију да ће то изазвати насилну реакцију Русије која не може да живи са НАТО-ом на својим границама, као што ни ми не бисмо могли да живимо са Совјетима на нашим границама, испричао је Кенеди Млађи. Вашингтон је, ипак, игнорисао упозорења и није се померио инч, већ хиљаде километара ка Русији и поставили смо нуклеарне системе на границе.

Русе су три пута нападали преко Украјине, Руси су победници у Другом светском рату, не Американци. Претрпели су ужасе а инвазија је дошла преко Украјине. Украјина је увек била црвена линија за Русе. Другим речима, поента свега овога је рат са Русијом, рекао је Кенеди Млађи.

Коментаришући америчке биолабораторије у Украјини, али и у САД (где су амерички научници развијали биооружје засновано на антраксу), још једну ствар коју Вашингтон покушава да сакрије од света, Кенеди Млађи је подсетио да је др Ентони Фаучи, најбоље плаћени федерални службеник у САД, развијао биолошко оружје за Пентагон од 2002.

Када су 2014. три вируса "побегла" из различитих лабораторија, а 300 научника упозорило администрацију да ће Фаучи изазвати пандемију, Конгрес је организовао саслушања а председник Барак Обама је затворио 18 лабораторија у којима је Фаучи изводио своје експерименте.

Фаучи је онда преселио свој посао у иностранство - у Вухан и у Украјину где је могао да настави да ради далеко од очију 300 научника и љубопитивих званичника Беле куће који су покушавали да га затворе, објаснио је он.

Имамо биолабораторије у Украјини јер тамо развијамо биолошко оружје пошто је америчка влада главни финансијер ових лабораторија. Сада, каже Роберт Кенеди Млађи, постоји "36.000 'научника смрти' који раде пуно радно време на развоју микроба који могу да се употребе за убијање људи".

Кенеди Млађи је поновио да је уверен да Централна обавештајна агенција (ЦИА) стоји иза убиства његовог стрица, тадашњег председника САД Џона Ф. Кенедија, као и да већина запослених у агенцији има везе са Кубом.

"Конкретни људи који су били умешани у то били су скоро сви повезани са станицом у Мајамију, која је у то време била највећа станица ЦИА. У суштини, то је била кубанска станица", рекао је Кенеди. "Људи који су били укључени у ту станицу били су људи попут Била Харвија и Дејвида Атли Филипса који је очигледно био умешан у убиство мог стрица. Он је, по свим доказима, био руководилац Ли Харвија Освалда у ЦИА", рекао је Кенеди.

image