Свет

Шериф: Очекује се да ће се Трамп предати у затвору округа Фултон у Џорџији

Шериф ће морати да преговара са тајном службом и Трамповим адвокатима о логистици предаје
Шериф: Очекује се да ће се Трамп предати у затвору округа Фултон у Џорџији© Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall, File

Очекује се да ће се бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп предати у затвору округа Фултон у америчкој савезној држави Џорџији, заједно са осталих 18 саоптужених у случају председничких избора у Џорџији 2020. године, изјавио је шериф округа Фултон Пат Лабат.

Трамп, који је оптужен по 13 тачака оптужнице, укључујући рекетирање, није јавно назначио колико пре рока - 25. августа, који је одредила окружни тужилац округа Фултон Фани Вилис, намерава да се преда.

"У овом тренутку, на основу упутстава добијених од канцеларије окружног тужиоца и председавајућег судије, очекује се да ће свих 19 оптужених наведених у оптужници бити притворено у затвору у улици Рајс", навео је Лабат у саопштењу, објавио је "Си-Ен-Ен".

Већина оптужених у округу Фултон обично се налази у затвору тога округа.

Лабат је раније сугерисао да жели да третира оптужене у том случају на исти начин као што би се поступало са било којим другим оптуженим.

Шериф ће сада морати да преговара са тајном службом и Трамповим адвокатима о логистици Трампове предаје.

Оптужени који нису одмах ухапшени по подизању оптужнице, као што је био случај са Трампом и његовим сарадницима, обично преговарају са канцеларијом окружног тужиоца о јемству, ако је то применљиво, као и о другим условима пуштања на слободу.

Трампов бивши адвокат Руди Ђулијани, који је такође оптужен у овом случају, рекао је у уторак радију "ВАБЦ" да ће изабрати неки дан следеће седмице да се преда властима, наводећи да претпоставља да мора да постоји кауција.

Трамп се оптужује да је био на челу "злочиначког подухвата" који је био део широке завере да се поништи његов изборни пораз у Џорџији. Међу оптуженима су и бивши Трампови адвокати Џон Истман и Ђулијани, као и бивши шеф кабинета Беле куће Марк Медоуз.

Трамп се сада суочава са 91 оптужбом у четири одвојене оптужнице. Он негира кривицу и тврди да су оптужнице политички мотивисане.

Он је раније саопштио да ће у понедељак објавити извештај о изборној превари која се наводно догодила у савезној држави Џорџији 2020. године.

image