Свет

Сад и званично: Бивша лидерка немачке Левице Сара Вагенкнехт основала странку

Прво лице нове партије потврдила је да ће се две особе из њене странке кандидовати и за изборе за Европски парламент
Сад и званично: Бивша лидерка немачке Левице Сара Вагенкнехт основала странкуwww.globallookpress.com

Бивша посланица у Бундестагу из редова Левице Сара Вагенкнехт данас је и званично формирала своју партију, а то је саопштила на Фејсбуку. 

"Отварамо нову партију у Берлину", написала је на мрежама, док је на конференцији за медије открила да ће се из њене партије на изборима за Европски парламент кандидовати бивши члан Левице Фабио де Мази и градоначелник Дизелдорфа Томас Гајзел. 

Полазни капитал нове партије Вагенкнехтове би могао да износи 1,4 милиона евра, колико су током прошле године Немци донирали, након што је ова политичарка саопштила да напушта Левицу и ускоро отвара странку, преносе "РИА Новости". 

Како је раније писао "Билд", политика неименоване странке засниваће се на противљењу руским санкцијама и даљем наоружавању Украјине, побољшању односа са Москвом, борби за социјалну правду, али и противљењу неконтролисаног пријема миграната у Немачку.

Ову политику, чини се, подржава петина Немаца, а велику подршку потврђује и једно од последњих истраживања јавног мњења, према којем је Сара Вагенкнехт остварила импресиван успех.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner