Свет

Фицо: Словачка је против укидања Мађарској права гласа у ЕУ

Након разговора са мађарским колегом Виктором Орбаном, Фицо је на заједничкој конференцији за новинаре у Будимпешти рекао да развоји ситуације "око Мађарске и Словачке" у ЕУ дају разлог за забринутост
Фицо: Словачка је против укидања Мађарској права гласа у ЕУ© Tanjug/AP/Denes Erdos

Словачка не подржава укидање Мађарској права гласа у Европској унији и "никада се неће сложити да Будимпешта буде кажњена јер се бори за суверенитет и државну независност", рекао је словачки премијер Роберт Фицо.

Након разговора са мађарским колегом Виктором Орбаном, Фицо је на заједничкој конференцији за новинаре у Будимпешти рекао да развоји ситуације "око Мађарске и Словачке" у ЕУ дају разлог за забринутост, пренео је МТИ.

"Братислава прати ситуацију око Мађарске, такође, а било је предлога да се Будимпешти укине право гласања и још нека права. Противим се сваким мерама којима се земље кажњавају јер се боре за националну независност и суверенитет", поручио је Фицо.

Он је додао да је Европски парламент планирао да усвоји декларацију поводом измена словачког кривичног закона и укидања канцеларије специјалног тужиоца.

Фицо је, такође, критиковао словачку опозицију рекавши да она, "само би наштетила влади, наноси штету целој земљи".

image