Свет

Медведев: Бајден је срамота САД, не сме да се пореди са Рузвелтом

Упоређујући 32. председника Америке и њеног актуелног лидера, руски државник је рекао и да се Рузвелт борио против фашиста док се Бајден бори за њих
Медведев: Бајден је срамота САД, не сме да се пореди са Рузвелтомwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Председник Сједињених Држава Џозеф Бајден није требало да помиње свог претходника Френклина Рузвелта, јер он, за разлику од некадашњег лидера САД, само срамоти Америку, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев коментаришући Бајденово обраћање о стању нације.

"У обраћању о стању нације, Бајден је себе упоредио са Френклином Делано Рузвелтом. То поређење очигледно не иде у његову корист. Он је срамота Сједињених Држава!", написао је Медведев на Иксу. 

Медведев је истакао да је 32. председник САД, иако је био немоћан човек у инвалидским колицима, "подигао Америку из Велике депресије", док је Бајден "луд, ментално неспособан појединац који је одлучио да одвуче човечанство у пакао".

Осим тога, додао је Медведев, Рузвелт се борио за мир заједно са савезницима, укључујући СССР, а "Бајден активно и упорно покушава да започне трећи светски рат".

Коначно, Рузвелт се "борио против фашиста, али Бајден се бори за њих", закључио је Медведев.

image