Свет

Просечан Американац мисли да је паметнији од просечног Американца

Како је поводом студије пренео "Индепендент", истраживачи су напоменули да западне културе често имају навику да "надувавају" сопствену вредност
Просечан Американац мисли да је паметнији од просечног Американца© Photo Illustration by Valera Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Резултати истраживања које су амерички медији назвали "поражавајућим" открили су да 65 одсто америчких држављана сматра да су интелигентнији од својих просечних суграђана, односно да просечан Американац мисли да је паметнији од просечног Американца, открио је "Нешнал хелт институт".

Студија "Нешенал журнала" је пре неколико година такође показала да више од половине Американаца мисли да су паметнији од просека (55), али и да 24 одсто више мушкараца него жена наводи да су "много интелигентнији" од већине Американаца.

Како је својевремено поводом анкете пренео "Индепендент", истраживачи су напоменули да западне културе често имају навику да "надувавају" сопствену вредност. 

Резултате студије поделио је и популарни профил на Иксу "Свет статистике", а многи корисници, превасходно они из Азије, подсмевали су се подацима и делили мимове у коментарима.

image
VV inauguration
banner