Магазин

Инстаграм и Тредс више неће препоручивати политички садржај

Компанија Мета, која стоји иза популарних друштвених мрежа Инстаграм и Тредс, одлучила је да своју политику промени, те да више не препоручује садржај који је политичког карактера својим корисницима. Ову одлуку јавности је саопштио први човек Инстаграма, Адам Мосери.
Инстаграм и Тредс више неће препоручивати политички садржај© Canva / Thinglass, Jerry C

Последња измена коју је усвојила компанија Мета тиче се политичког садржаја, односно одлуке да се он више не промовише и не препоручује корисницима друштвених мрежа. Брига о корисницима и континуирано унапређење одувек су били на првом месту Марку Закербергу, који стоји на челу ове корпорације.

Промене ће бити имплементиране у наредних пар недеља

"Наш циљ је да сачувамо могућност избора када је реч о политичком садржају, и да корисницима пружимо садржај који је у складу са њиховим интересовањима", рекао је Адам Мосери у најави ове промене. У објави коју је поделио на свом налогу на друштвеној мрежи Тредс, Мосери је објавио и да ће се ова измена имплементирати у наредних неколико недеља, при чему ће се односити како на ту друштвену платформу, тако и на Инстаграм.

Корисници који желе да буду у току са садржајем полтичког карактера, попут објава гувернера, предизборних активности политичара, статистике и слично, мораће да налоге који такав садржај пласирају прате. За све постојеће корисничке налоге које пратите, рестрикција било каквог типа неће бити, те ће они које такав садржај интересује и даље моћи да му приступају без икаквих ограничења.

Мета ће кориснике питати да ли желе да виде садржај политичког карактера

Када је реч о овој новини, након што она буде имплементирана, корисницима ће постати доступна ажурирана опција "Препорученог садржаја", у којој ће, поред опција за избор преференција и кључних речи, бити додата и опција политичког садржаја. Корисници ће моћи да одаберу да он буде ограничен (лимитиран) или неограничен, при чему ће се приразивати као и до сада.

Овај потез Мете добро је утемељен, пре свега на жељи да се политички садржај ограничи на свим платформама које јој припадају, укључујући Инстаграм, Тредс и Фејсбук не би ли се корисници поштедели негативние енергије и коментара. Потом, и на статистичким подацима, који указују да га већина корисника блокира, будући да није посебно занимљив.

image