Магазин

Kрипта поред Мерилин Монро продата за 195.000 долара

Купац је наводно "увек сањао" да буде поред Монро и одлучио је да своје место купи "на време", те је крипту у близини места почивалишта чувене холивудске глумице Мерилин Монро купио на аукцији за 195.000 долара.
Kрипта поред Мерилин Монро продата за 195.000 долараGetty © Baron/Hulton Archive

Технолошки инвеститор са Беверли Хилса, Ентони Џабин, купио је крипту у близини легендарне глумице, што је одувек био његов сан. Купљено место се такође налази близу крипте оснивача "Плејбоја" Хјуа Хефнера, који је купио крипту поред Мерилин Монро 1992. године.

Обожаваоци глумице, која је умрла 1962. године у 36. години, редовно посећују њену крипту у Лос Анђелесу у Калифорнији.

Глумила је у неким од највећих холивудских филмова своје ере, укључујући "Мушкарци више воле плавуше", "Неки то воле вруће" и "Како се удати за милионера".

Чак и након смрти холивудске иконе, многи су и даље фасцинирани њоме, толико да су, као и у овом најновијем примеру, спремни да "резервишу" своја гробна места како би били близу ње.

Њени предмети продати су заједно са предметима Хју Хефнера, познатом по "Плејбој" империји коју је изградио, (и који је био оптужен за сексуално злостављање и дрогирање жена након његове смрти 2017. године) на аукцији под називом Иконе: Плејбој, Хју Хефнер и Мерилин Монро, коју је водила "Џулијенс аукшенс".

Уз простор у крипти, господин Џабин је купио и купаћи костим који је некада припадао Мерилин Монро, као и Хефнеров стари кревет.

Остали значајни предмети продати на аукцији укључују ружичасту свилену "Пучи" хаљину која је припадала глумици, а која је продата за највећу суму од 325.000 долара. Такође, продат је и употребљен руж за усне који је припадао глумици такође за 65.000 долара.

Продат је и један од препознатљивих Хефнерових црвених "пушачких" сакоа, који је коштао 13.000 долара, заједно са паром његових папуча, пиџамом и лулом за дуван. Продата су и уметничка дела која су некада висила у седишту компаније "Плејбој".

image
VV inauguration
banner