Русија

Захарова о преименовању Дана победе у Украјини: Зеленски је нова инкарнација Јуде

Портпаролка руског Министарства спољних послова реаговала је на одлуку украјинског председника да ће се 9. маја у тој земљи прослављати Дан Европе
Захарова о преименовању Дана победе у Украјини: Зеленски је нова инкарнација Јудеwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Преименовањем Дана победе 9. маја у Дан Европе, украјински председник Владимир Зеленски заувек је издао своје претке, оценила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући његову одлуку да ће Украјина тог датума прослављати Дан Европе.

"Преименовање Дана победе 9. маја, Зеленски је заувек издао своје претке, оне који су се борили у редовима Црвене армије, оне који су патили и били мучени у концентрационим логорима, и оне који су радили за победу у позадини. Једна за све", написала је Захарова на Телеграму.

Она је украјинског председника назвала новом инкарнацијом Јуде.

"Шта може бити горе од непријатеља? Издајник, ево на пример Зеленски. Нова инкарнација Јуде у 21. веку. Фашистички колаборационисти 80 година касније", закључила је Захарова.

Подсетимо, Зеленски је данас потписао указ на основу којег ће у Украјини 9. маја бити обележаван Дан Европе. 

"Схватајући европски идентитет украјинског народа одлучујем да у Украјини установим Дан Европе, који ће се обележавати 9. маја сваке године, заједно са земљама Европске уније", наводи се у указу.

Напомиње се да је одлука донета "како би се ојачало јединство народа Европе", као и да би се "обезбедио мир, безбедност и стабилност на европском континенту".

image