Русија

Слобода на амерички начин: Нацисти у САД марширају, ћути Бела кућа, ћути Израел (ВИДЕО)

Данас неонацисти организовано шетају у Тенесију, они не величају своје претке који су се борили против фашизма, већ марширају у част деде Кристије Фриленд или Аналене Бербок, прокоментарисала је Марија Захарова
Слобода на амерички начин: Нацисти у САД марширају, ћути Бела кућа, ћути Израел (ВИДЕО)Getty © Stephanie Keith

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поделила је снимак групе неонациста "Блад трајб" (Blood Tribe) који су јуче марширали у Нешвилу у Тенесију. Њихов марш је, цинично је прокоментарисала, пример како се у Америци поштују "слобода говора и окупљања".

Сваке године на редовном заседању Генералне скупштине УН, Сједињене Америчке Државе гласају против резолуције о борби против величања нацизма, неонацизма и других пракси које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације и ксенофобије, подсетила је Захарова.

Као разлог за то наводе "кршење слободе говора и окупљања", нагласила је.

На леђима припадника ове неонацистиче групе је написано 2218 – "очигледна шифра неонацистичког поклича 'Вратите Адолфа Хитлера' (Bring back Adolf Hitler)", указала је Захарова на Телеграму

"Наравно, сви ће ћутати. И Бела кућа, и бројне организације. Израел ће такође ћутати. Овде се наводно ради о нечем другом, а не о нацизму и расизму", оценила је.

Запад на ову групу гледа као на слободне људе у слободној земљи који слободно шетају улицама града, навела је.

"На крају крајева, све се то 'може објаснити' са становишта 'нове нормалности' у којој фашистички поздрав, према одлуци италијанског Врховног суда, више није злочин. Постао је 'римски поздрав'. Такође, свастика, један од главних спољашњих атрибута Трећег рајха, претворила се у 'древни симбол добра'", указала је Захарова.

Слобода "на амерички начин" дала је слободу свему што је човечанству било табу, скривено као зли дух у лампи и на изглед заувек одбачено.

"Отпор том злу, у складу са америчком слободом, кажњив је јер је заправо крши", Захарова.

Нико није звао полицију, слобода, свако ради шта хоће, приметила је Захарова и нагласила да је та слобода, међутим, резервисана само за "силе зла" – за неонацизам, родне експерименте над децом, легализацију дроге, сатанизам и слично.

"И људи ћуте. Они то виде као забаву, само снимају телефонима као да гледају Ноћ вештица, геј параду поноса или годишњу параду на Дан захвалности коју организује 'Мејси' на Менхетну", појаснила је.

Само један "дрзник" се усудио да тражи нацистима да покажу своје лице и да треба да се стиде својих дедова, приметила је.

"Наивно. Они су свесни коме се руше споменици, а коме се аплаудира у канадском парламенту. Зато и величају 'деде' Кристије Фриленд или Аналене Бербок. Уосталом, управо то раде сви шефови НАТО-а на челу са САД", закључила је Захарова.

Заменица премијера Канаде Кристија Фриленд, одана и дугогодишња чланица Канадског украјинског конгреса, је унука нацистичког злочинца Михаила Хомјака. Такође, деда немачке министарке спољних послова Аналене Бербок био је официр Вермахта и ватрени присталица нацизма, објавио је недавно немачки "Билд".

image
VV inauguration
banner