Русија

Медведев о новим антируским санкцијама: Запад нам је непријатељ, осветимо им се

Навикли смо на њихова бескрајна ограничења и научили да живимо са њима, а нове санкције Запада усмерене су против целокупног становништва Русије, навео је бивши руски председник
Медведев о новим антируским санкцијама: Запад нам је непријатељ, осветимо им се© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Нове санкције Запада нису усмерене само против власти или бизниса, већ и против целокупног становништва Русије, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући ограничења која су САД и Европска унија увеле на годишњицу почетка Специјалне војне операције.

"Навикли смо на њихова бескрајна ограничења и научили да живимо са њима. Али оно на шта данас желим да скренем пажњу је да те забране више нису усмерене против власти или бизниса у земљи, како наш непријатељ воли да прича. Оне су усвојене против целокупног становништва Русије", написао је Медведев на Телеграму.

Као пример, навео је забрану платног система "Мир" и ограничења делатности компанија које се баве стамбеном изградњом у земљи.

"Разлог је јасан – што је горе за грађане Русије, то је боље за западни свет. Само треба да се сетимо тога и да им се осветимо где год је то могуће. Они су наши непријатељи. У рату је као у рату", закључио је Медведев.

Савет Европске уније одобрио је продужење санкција Русији које су последица сукоба у Украјини до 24. фебруара 2025, објавио је званични лист ЕУ.

"Одлука (о продужењу рестриктивних мера) важиће до 24. фебруара 2025. године", наведено је на сајту Уније, као и то да мера ступа на снагу пошто је објављена.

image