Спорт

Барселонина сурова доминација против Севиље за +8 на лидерској позицији

Фудбалери Барселоне убедљиво су са 3:0 на свом стадиону савладали екипу Севиље у дерби мечу 20. кола Ла Лиге
Барселонина сурова доминација против Севиље за +8 на лидерској позицијиGetty © Alex Caparros

Искористила је Барселона кикс Реал Мадрида против Мајорке, пошто је на више него доминантан начин савладала Севиљу.

Ћавијев тим је са 3:0 савладао противнике из Андалузије и тако осигурао прво место на табели, са осам бодова предности у односу на "краљевски клуб".

Севиља се не налази у најбољој форми и то је каталонски тим знао да искористи и казни.

Од првог до последњег минута меча Барса је била знатно бољи, директнији и опаснији тим, тим који има знатно више лопту у ногама, као и шутева према голу ривала.

У првом полувремену није било гола и то само зато што су голман Јасин Буну и српски фудбалер Немања Гудељ успели некако да сачувају своју мрежу код покушаја Левандовског.

Није Барселона одступала од свог начина игре, већ је наставила да појачава на противничкој половини и било је питања када ће пробити бедем Севиље.

То се десило у 58. минуту, када је након изграђене акције, Кеси проиграо Албу, а леви бек из прве матирао голмана гостију и донео Барси предност.

Постигнут гол олакшао је посао домаћим фудбалерима, пошто се Севиља морала више отворити, што је оставило простора на њиховој половини.

Играо се 70. минут када је Де Јонг дугом лоптом проиграо Рафињу, а Бразилац маестрално асистирао до Гавија, који је погодио небрањену мрежу за 2:0.

Девет минута касније, Рафиња одличну партију крунише сопственим поготком, а поново након што је Де Јонг пронашао рупу иза леђа одбране гостију.

Алба је заврнуо лопту у петерац ривала, а тамо Рафиња из прве постиже мат за убедљивих 3:0.

Standings provided by Sofascore

image