Спорт

Пешић открио када ће бити познат коначан састав Србије за Светско првенство

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је после победе над Порториком 110:75 у пријатељском мечу да ће у Азију водити 13 играча
Пешић открио када ће бити познат коначан састав Србије за Светско првенство© Dusan Milenkovic/ATAImages

Пешић је додао да ће коначан списак од 12 играча на које ће рачунати за Светско првенство саопштити 24. августа.

"Била је ово добра прилика да играмо пред нашом публиком, којој се захваљујемо на посети и подршци. Момци су имали мотив да одиграју што боље и да се представе навијачима у најбољем светлу", почео је Пешић на конференцији за медије.

"Нисмо ми толико добри како то после ове убедљиве победе изгледа, нити су они лоши како изгледа, јер су дошли из друге временске зоне, што сад очекује и нас кад кренемо у Азију. Утакмица против њих у Манили ће бити много другачија. Нећемо много причати о резултату и утакмици, али имамо разлога да будемо задовољни."

Селектор је саопштио да Никола Топић неће путовати са остатком екипе у Азију и да ће коначан списак од 12 играча саопштити 48 сати пред меч против Кине.

"У Кину путује 13 играча, као и после у Манилу. Никола Топић ће остати овде да ради, као и Душан Беслаћ који има проблем са повредом. Коначан списак од 12 играча саопштићемо 24. августа, 48 сати пред прву утакмицу на Мундобаскету против Кине", закључио је Пешић.

"Орлови" ће бити драстично ослабљени на турниру јер су отпали Никола Јокић, Василије Мицић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Алексеј Покушевски, Огњен Јарамаз, Немања Недовић, а на крају и Ален Смаилагић и Урош Трифуновић.

Светско првенство ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у три државе – Филипинима, Јапану и Индонезији.

Србија је смештена у групу са Јужним Суданом, Кином и Порториком.

image