Спорт

Нећеш да се рукујеш с тренером? Клуб те суспендује на седам дана и пропушташ две утакмице

Необична ситуација догодила се у редовима немачког клуба после меча Лиге шампиона
Нећеш да се рукујеш с тренером? Клуб те суспендује на седам дана и пропушташ две утакмицеGetty © Luciano Lima / Stringer

Фудбалски клуб Унион суспендовао је у четвртак нападача клуба из Берлина Давида Фофану на седам дана пошто је одбио да се рукује са својим тренером Урсом Фишером после пораза од Наполија у Лиги шампиона.

Унион је у уторак на свом терену изгубио од Наполија резултатом 1:0. Фофана је после утакмице прошао поред Фишера који је фудбалеру пружио руку.

"Асошиејтед Прес" се позива на немачке медији који тврде да су Фофана и Фишер били у контакту, а онда се чинило да је тренер гурнуо фудбалера. Фофана је био љут јер је замењен у 70. минуту утакмице са Наполијем. Портпарол Униона Кристијан Арбајт изјавио је да се Фофана извинио и тренеру и спортском директору.

Фофана ће одвојено тренирати од екипе и неће бити у конкуренцији за утакмицу против Вердера из Бремена у суботу у Бундеслиги, као ни за дуел против Штутгарта у Купу Немачке наредног уторка. Екипи ће се прикључити од среде, 1. новембра.

Фофана се путем друштвених мрежа извинио екипи и навијачима немачког клуба.

image