Србија и Балкан

СНСД упутио још једну жалбу суду на одлуку ЦИК-а

ЦИК ради у интересу губитника избора у БиХ, тачније у интересу СДА којима одговара да што више одугловаче формирање власти и Дома народа, навео је Ковачевић
СНСД упутио још једну жалбу суду на одлуку ЦИК-а© SNSD

Портпарол Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Радован Ковачевић поново је упутио жалбу Апелационом већу Суда Босне и Херцеговине на, како је рекао, срамну и незакониту одлуку Централне изборне комисије БиХ. 

Он је рекао да СНСД искрено верује да суд неће подлећи притисцима, да ће заштити свој ауторитет и донети одлуку у складу са правом и законима, те да ће се се потврдити одлука Народне скупштине Републике Српске у складу са изборном вољом њених грађана, а да ће СНСД сачувати четири делегата како су грађани и одлучили.

"С обзиром на то да је сада већ потпуно јасно да је овај састав ЦИК-а спреман да доноси искључиво политичке одлуке, а не одлуке у складу са законом, као и то да не поштује судске одлуке и упутства суда, овај пут смо затражили од Суда да одлучује у тзв. спору пуне јурисдикције, то јесте да преиначи одлуку ЦИК-а", истакао је Ковачевић.

Портпарол СНСД је нагласио да та странка сматра да Суд овај пут не треба да одлучује само о њиховој жалби, него и о самом себи, ауторитету властитих одлука, па и саме сврхе Суда у правном систему.

"Потпуно је јасно да је овај састав ЦИК, који је изабран на незаконит начин, искључиво доноси политичке одлуке и да сада раде оно што је потребно изборним губитницима у БиХ. У интересу СДА је да што више одугловаче формирање власти и Дома народа, као и да њиховим главним партнерима, ПДП и СДС, омогуће да имају некакав капацитет, без обзира на изборну вољу грађана Републике Српске у складу са којом СНСД треба да чини власт", истакао је Ковачевић.

image