Србија и Балкан

Абазовић: Превремене изборе одржати што пре

Још је рано говорити о предизборним коалицијама, поручио премијер Црне Горе у техничком мандату
Абазовић: Превремене изборе одржати што преwww.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis/Keystone Press Agency

Превремене изборе би требало одржати што пре, али до њих треба да се дође "легалном процедуром", поручио је премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић. 

Он је истакао да је "исправан пут" скраћење мандата Скупштини Црне Горе.

Абазовић је у интервјуу за Глас Америке оценио да Указ председника Мила Ђукановића о распуштању Скупштине и заказивање избора за 11. јун није у складу са том процедуром зато што он указ мора да донесе на основу неких претходних одлука.

"Те одлуке треба да прате одлуке парламента, односно парламентарне већине. У супротном, он је тај указ могао да донесе и у августу прошле године или било којем дану прошле или ове године, а не три дана пред први круг председничких избора када се проверава и његов рад с обзиром на то да је он један од кандидата", рекао је Абазовић који борави у посети Сједињеним Државама.

На питање новинара кога види као партнера на изборима, рекао је да је још рано говорити о предизборним коалицијама, те да га радује завршетак председничких избора.

"Завршени су управо онако како сам предвиђао. Неки људи су говорили да ће то бити повратак Мила Ђукановића, неки су говорили да ће можда неке структуре, које ето нису препознате довољно као проевропске, да некако издоминирају. Доминантна је једна европска политика. У другом кругу очекујем да сви подржимо господина Милатовића. То смо урадили јавно и наравно да ћемо то радити до 2. априла. И то отвара неке нове перспективе", поручио је Абазовић.

image
VV inauguration
banner