Србија и Балкан

Серија инцидената на КиМ: Експлозија у Северној Митровици, нападнут радник школе у Призрену (ФОТО)

Заменик командира полиције за регион "Север" Ветон Ељшани, изјавио је локалним медијима да су у експлозији оштећени електрични стуб и аутомобил
Серија инцидената на КиМ: Експлозија у Северној Митровици, нападнут радник школе у Призрену (ФОТО)Getty © Chris McGrath

Иза поноћи у северном делу Косовске Митровице догодила се експлозија на ракрсници од које води пут ка полицијској станици, на месту где су пре неколико дана постављене безбедносне камере.

Из полиције су потврдили инцидент и навели да се догодио око 03.00 сата ујутру, у улици "Петра Краља" и да нема повређених, објавио је РТС.

Заменик командира полиције за регион "Север" Ветон Ељшани, изјавио је локалним медијима да су у експлозији оштећени електрични стуб и аутомобил.

"Полиција случај третира као 'изазивање опште опасности'", рекао је Ељшани.

Није могао да прецизира о којој је се експлозивној направи ради. Истрага је у току.

Група Албанаца напала је синоћ новинара Бојана Антића и његове рођаке у селу Горњи Ливоч код Гњилана, оштетила му аутомобил и није дозволила да оду својој кући након посете родитељима.

"Затворени смо у родитељској кући и чекамо да дође полиција. Дошле су ми сестре на славу, имају регистрације из Централне Србије, па су нас препознали. Све се ово тешко подноси и није први пут да нас нападају. До сада сам ћутао и мислио да ће проћи", изјавио је Бојан Антић за "Радио Ким" и "Политику".

Бојан Антић је дугогодишњи новинар, уредник и аутор бројних документарних филмова и за свој рад је више пута награђиван.

У селу Жур, код Призрена, јуче је направом са електрошоком нападнут технички радник у школи од стране малолетника који је покушао да уђе у школу, саопштила је Косовска полиција.

"Жртва (технички радник у школи) задобила је повреде након што га је опасном направом – струјним ударом, напао осумњичени косовски мушкарац (малолетник) који је покушао да уђе у школску зграду", наводи се у саопштењу косовске полиције.

Раднику школе указана је лекарска помоћ, а како се наводи, осумњичени је побегао са места догађаја.
Случај се истражује, закључује се у саопштењу Косовске полиције.

image