Србија и Балкан

Закон о забрани пушења у затвореном од следеће године: Без дуванског дима у кафанама, на стадиону

Као једна од значајних новина наводи се да ће у овај закон ући и "недувански" производи као што су вејп, паф, никотинске врећице и снус, што до сада није био случај
Закон о забрани пушења у затвореном од следеће године: Без дуванског дима у кафанама, на стадиону© Christopher Furlong

Закон о забрани пушења у затвореном простору требало би да ступи на снагу од следеће године, рекла је министарка здравља, Даница Грујичић за "Блиц". Она је навела да је Закон о забрани пушења спреман и да је остало само да прође остала министарства.

"Закон о забрани пушења у затвореном простору треба да ступи на снагу већ следеће године. Он је спреман, прошао је Министарство здравља, сада иде на остала министарства, а онда следи законодавство. Мора да се уклопи и у остале законе, али ја се надам да ће следеће године све то проћи. Односиће се само на пушење у затвореном простору", рекла је данас министарка здравља Даница Грујичић.

Mинистарка здравља Даница Грујичић је недавно изјавила да чак 75 одсто грађана Србије подржава овај закон. Подсетимо, јавна расправа о новом закону о дувану завршена је крајем септембра ове године, а уз забрану пушења у затвореним просторима, као једна од значајних новина наводи се и да ће у овај закон ући и такозвани "недувански" производи као што су вејп, паф, никотинске врећице и снус, што до сада није био случај.

Према последњим предлозима, односно верзији Нацрта закона пушење би требало да буде забрањено у ресторанима, кафанама, кафићима, свим објектима затвореног типа, на аутобуским стајалиштима и стадионима.

image