Србија и Балкан

Просветари постигли договор с Владом: Мења се Кривични законик?

Председник Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Добривоје Маријановић је изјавио да синдикати инсистирају на томе да се хитно и неодложно казне нападачи, и да се сваки напад на особље школе и на ненаставно особље, сматра кривичним делом
Просветари постигли договор с Владом: Мења се Кривични законик?© R.Z./ATAImages

У Влади Србије завршен је састанак министарке просвете Славице Ђукић Дејановић и министарке правде Маје Поповић са представницима просветних радника на коме је договорено да се у што краћем току измени Кривични закон у циљу кривично правне заштите свих запослених у просвети, саопштили су представници просветних радника након састанка.

"Инсистирамо на томе да се хитно и неодложно казне нападачи, и да се сваки напад на особље школе и на ненаставно особље, сматра кривичним делом. Сматрамо да то мора да се уради одмах - без одлагања", изјавио је за Танјуг председник Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Добривоје Маријановић.

Он истиче да је неопходно да се побољшају услови када је реч о безбедности свих актера у образовању, не само професора, јер како каже, нападе трпе и помоћно особље, ученици и родитељи.

Просветари, који су се у 12 часова окупили испред Скупштине Србије, поручили су да насиља не сме да буде у школама, нити у било ком сегменту друштва.

Нешто после 13 часова просветни радници су стигли испред зграде Владе Србије, да би предали захтеве. Током њихове шетње, привремено је за саобраћај била затворена Улица Кнеза Милоша, Краља Милана и Немањина.

image