Свет

Приштински лобиста Менендез се изјаснио да није крив по оптужбама за корупцију

Сенатор из Демократске партије оптужен је, заједно са својом супругом, да је примао хиљаде долара мита не би ли користио свој утицај за услуге тројици бизнисмена и влади Египта
Приштински лобиста Менендез се изјаснио да није крив по оптужбама за корупцију© Tanjug/AP Photo/Jeenah Moon

Сенатор Боб Менендез изјаснио се пред савезним судом на Менхетну да није крив за оптужбе за подмићивање и коруптиван однос с тројицом бизнисмена из Њу Џерсија.

Канцеларија америчког тужиоца на Менхетну терети брачни пар Менендез да су примали хиљаде долара мита (готовина, златне полуге, луксузна кола и др.) у замену за коришћење моћи и утицаја као сенатора у корист бизнисмена из Њу Џерсија и чинили услуге влади Египта.

Оптужница садржи три тачке против Менендезових (давање мита, завера, изнуда), као и оптужбе против тројице бизнисмена из Њу Џерсија за које се тврди да су им дали мито.

Менендез је овдашњој јавности познат по изјавама против формирања Заједнице српских општина на Косову, фаворизовању лажне државе Косово и залагању за кажњавање Србије, као и по својим опаскама на рачун председника Србије Александра Вучића.

image