Свет

Нова година, нова сазнања: Суд у Њујорку објављује имена 170 Епстинових сарадника

Имена десетина сарадника Џефрија Епстина могла би да буду објављена следећег месеца
Нова година, нова сазнања: Суд у Њујорку објављује имена 170 Епстинових сарадникаwww.globallookpress.com © APhifer/Keystone Press Agency

Имена више од 170 сарадника осуђеног сексуалног преступника Џефрија Епстина биће објављена следећег месеца, након пресуде њујоршког суда.

Имена се налазе у сада отпечаћеним документима која су део решене грађанске тужбе против Гислејн Максвел, која је прошле године осуђена на 20 година затвора због трговине људима и помагању Епстину у сексуалном злостављању тинејџерки.

Грађанску парницу, решену 2017. године, поднела је Вирџинија Жифре која је оптужила Максвелову да је помогла Епстину да је сексуално злостављања.

Судија из Њујорка Лорета Преска одредила је 1. јануар као датум за објављивање више од 170 имена особа повезаних са овом тужбом.

Међу онима чија имена треба да буду откривена су жртве сексуалног злостављања, сведоци и Епстинови запослени. Очекује се да ће британски принц Ендрју бити међу њима, ако се открију докази од жене која тврди да ју је сексуално напао 2001. године.

Свако на листи имаће рок до 1. јануара да поднесе жалбу да се његово име уклони .

image
VV inauguration
banner