Свет

Суспендована пресуда против бившег премијера Пакистана Имрана Кана

Виши суд у Исламабаду је саопштио да ће његова пресуда остати суспендована док се не донесе коначна одлука. Канов адвокат је рекао да суд нема доказа који би поткрепили оптужницу
Суспендована пресуда против бившег премијера Пакистана Имрана КанаGetty © EuropaNewswire/Gado

Високи суд у Исламабаду суспендовао је данас затворску казну бившем премијеру Пакистана Имрану Кану у случају у вези са илегалном продајом државних поклона, јављају локални медији.

Истовремено, суд је суспендовао и казну његовој супрузи Бушри, преноси пакистанска телевизија Гео њуз.

Кан и његова супруга осуђени су почетком године на по 14 година затвора, само недељу дана пре парламентарних избора у Пакистану.

Ипак, Кан ће остати у затвору због низа других пресуда против њега, због којих није могао да се кандидује на изборима.

Виши суд у Исламабаду је саопштио да ће његова пресуда остати суспендована док се не донесе коначна одлука. Канов адвокат је рекао да суд нема доказа који би поткрепили оптужницу.

Кан и његова супруга су осуђени због наводне продаје поклона које су добили док током његовог мандата од 2018. до 2022. године, од којих су наводно зарадили око 500.000 долара.

Пресуда је уследила након истраге највишег тела за борбу против корупције Националног бироа за одговорност (НАБ), а укључивала је и десетогодишњу забрану вршења јавне функције.

Бивши пакистански премијер и његов тим негирали су оптужбе, оцењујући да је суђење било неправедно и да је читав процес политички мотивисан.

image