Русија

Кремљ: Доследан став Кијева против било каквих преговора са Москвом

Говорећи о предстојећим изборима у Русији, портпарол Кремља Дмитриј Песков је указао да су очекивани покушаји непријатељских земаља да доведу у питање легитимитет тих избора
Кремљ: Доследан став Кијева против било каквих преговора са МосквомGetty © Anjelika Gretskaia/REDA&CO/Universal Images Group

Кијев не мења своју доследну позицију негирања могућности било каквих преговора са Русијом, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"За сада сви заједно – и ми и представници НАТО-а – видимо само једно: прилично доследан став кијевског режима да негира могућност било каквих преговора. Такав став Кијева је нешто што је реалност и де факто и де јуре", казао је Песков, коментаришући изјаву генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга да "предаја Украјине неће помоћи постизању мира у сукобу са Русијом".

Говорећи о предстојећим изборима у Русији, Песков је указао да су очекивани покушаји непријатељских земаља да доведу у питање легитимитет тих избора.

"Било је јасно да ће пред изборе бити све више покушаја да се некако доведе у питање легитимитет нашег изборног процеса, појачају напади на наше нове поданике и да се доведе у питање легитимитет гласања и изражавања воље народа. Само треба да будемо доследни, да покажемо истрајност, и што је најважније, да се фокусирамо на сопствене интересе", истакао је портпарол Кремља.

Песков је нагласио да је за Русију најважнија воља бирача, и додао да је тешко зауставити такве манифестације русофобије у непријатељским земљама.

image