Србија и Балкан

Укратко 24. април: Бајден одобрио помоћ САД Украјини; Вучић наставио састанке у Њујорку

Руски председник Владимир Путин је изјавио да сви налогодавци терористичког напада у "Крокусу" морају бити идентификовани и кажњени; Француска је затражила од Европске уније да уведе нове санкције Москви како би се зауставиле наводне руске операције "ширења дезинформација и мешања у изборе широм света"
Укратко 24. април: Бајден одобрио помоћ САД Украјини; Вучић наставио састанке у Њујорку© TANJUG
  • Председник Александар Вучић је данас наставио састанке у Њујорку. Он је позиције Србије у вези нацрта резолуције "Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници" представио државама чланицама УН. Вучић је поручио да смо у УН урадили велики посао за нашу земљу и да смо се борили за наш народ.
  • Председник САД Џозеф Бајден потписао је данас закон о пакету помоћи страним савезницима, којим се пружа кључна војна помоћ Украјини, уклањајући последњу правну препреку за обнављање америчких испорука оружја Кијеву.
  • Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов је, коментаришући нове америчке војне испоруке Украјини, рекао да ће сву опрему и наоружање уништити руска војска.
  • Руски председник Владимир Путин је изјавио да сви налогодавци терористичког напада у "Крокусу" морају бити идентификовани и кажњени. Генерални тужилац Руске Федерације Игор Краснов је указао да је у Русији током 2023. године повећан број терористичких напада за скоро 3,5 пута, а да су већину њих починили припадници украјинских радикалних организација и њихове присталице.
image
VV inauguration
banner