Свет

Нова директорка Твитера инспирисана Маском

Линда Јакарино рекла је да је посвећена будућности ове друштвене мреже и додала да су повратне информације корисника од виталног значаја за изградњу Твитера 2.0
Нова директорка Твитера инспирисана Маском© Tanjug/АP Photo/Rebecca Blackwell, File

Новоименована извршна директорка "Твитера" Линда Јакарино огласила се на овој друштвеној мрежи први пут откако је објављено да ће бити на овој дужности и навела да је инспирисана визијом власника "плаве птичице" Илона Маска да створи светлију будућност, као и да је узбуђена што ће учествовати у трансформисању ове друштвене мреже.

Илон Маск, који је купио "Твитер" прошлог октобра за 44 милијарде долара и од тада вршио дужност првог човека друштвене мреже, пре два дана је објавио да ће Јакарино постати извршни директор. Претходно је у више наврата изјављивао да ће именовати новог извршног директора.

"Дуго сам инспирисана (Масковом) визијом да створи светлију будућност. Узбуђена сам што могу да помогнем у остваривању те визије за Твитер и у заједничкој трансформацији", твитовала је Јакарино.

Јакарино, која је као шеф маркетинга за "Комкаст Корп НБЦ јуниверзал" провела неколико година у модернизацији рекламног пословања, рекла је да је посвећена будућности "Твитера" и додала да су повратне информације корисника од виталног значаја за изградњу Твитера 2.0.

Нова извршна директорка преузеће платформу која покушава да преокрене пад прихода од реклама и која је оптерећена изазовима, заједно са великим оптерећењем дуга, пренео је Ројтерс.

Маск је изјавио да ће Јакарино помоћи да се направи "апликација за све", за коју је раније рекао да би могла да понуди разне услуге као што су "пир-то-пир" плаћања (директне трансакције), док је његов избор ветерана оглашавања сигнализирао да ће дигитални огласи и даље бити главни фокус пословања.

 

image